Interieurtrends 2023: Trends in de keuken

Bij InterieurStart.nl zijn wij altijd op zoek naar de meest stijlvolle artikelen en interieurtrends, met een scherp oog voor zowel de kleinste details als de meest opvallende ontwikkelingen. Van een compact afvalbakje in de keuken tot aan de meest populaire trends in de badkamer, we streven ernaar om onze lezers te voorzien van waardevolle inzichten en inspiratie voor hun interieur. In deze editie gaan we dieper in op de nieuwste trends in de keuken voor 2023. Ontdek hoe de keuken, het hart van je huis, kan worden getransformeerd door innovatieve ontwerpen, duurzaamheid, en een vleugje technologie. Kortom, we nemen je mee op een reis door de toekomst van de keuken, waar stijl, functionaliteit en comfort samenkomen in perfecte harmonie.

Natuurlijke elegantie met hout

Hout is helemaal terug van weggeweest in de keukens, met zijn natuurlijke warmte en elegantie blijft het een vertrouwd beeld in je keuken. Denk aan houten keukenkasten, eettafels of misschien zelfs een heel houten kookeiland. Het voordeel van hout is dat je er in alle soorten en maten zelf aan kan komen. Als je zelf handig bent, kun je wellicht zelf unieke houten elementen creëren die perfect passen bij jouw persoonlijke stijl en de esthetiek van je keuken. Hierdoor kun je je keuken nog meer personaliseren en de warme, uitnodigende sfeer van hout in je interieur versterken.

interieurtrend 2023 hout

Slimme technologie

Als je een modern interieur in huis wil, dan hoort daar natuurlijk ook een interieurtrend bij van de afgelopen jaren, namelijk slimme technologie. Waar je het al wel langer ziet in de overige ruimtes in je huis, zien we het nog maar weinig terug in de keukens. Gelukkig zijn er al tal van slimme apparaten beschikbaar, wees een vroege vogel met een slim apparaat in je keuken. Wat dacht je van een kookwekker die je op afstand kan instellen en volgen?

Terrazzo

Een mix van steen en glas, dan hebben we het natuurlijk over Terrazzo. Terrazzo is de verzamelnaam voor een bepaald type vloerafwerking met de eerdergenoemde mix, die na droging nog een gepolijst wordt. Terrazzo betekent in het Italiaans terras, dit type ondergrond zie je dan ook veel op de Italiaanse vloeren. Het speelse karakter geeft de keuken wat kleur en maakt het echt tot één van de grote interieurtrends van 2023! Je kan gaan voor een levendig kleurenpallet, maar ook voor een subtiele pasteltent.

Tegenwoordig zijn er ook al keukenaccessoires die deze afwerking hebben, zo heeft HKliving al een betonnen snijplank op de markt met een Terrazzo-tintje. Voor nog geen 15 euro is dit een betaalbare snijplank die in je keuken kan staan.

Interieurtrends 2023 in de keuken: Terrazzo

Minimalisme & organisatie

Waar minimalisme al een opkomende interieurtrend is van de afgelopen jaren, komen de opbergoplossingen voor in je woning ook helemaal op gang. Door het beste van beiden te combineren kan je al voor meer rust in je huis/keuken zorgen. Zeg nou zelf: een opgeruimde keuken is een gelukkige keuken.

Denk bijvoorbeeld eens aan de besteklade van Joseph Joseph. Het merk Joseph Joseph staat bekend om zijn eenvoud en functionele keukenaccessoires. Ze hebben vele grote prijzen gewonnen, mede door hun hippe ontwerpen en innovaties. Een simplistische besteklade die rustgevend is, kan je ontzorgen in het zoeken naar het juiste bestek. Niks is zo vervelend als het zoeken naar een specifiek stuk bestek wanneer je een enorm veel verschil in al je lades hebt. Doordat de lade vaatwasserbestendig is, kan je de felle kleuren mooi in zijn strakke staat bewaren.

Over rust gesproken, ken je het gevoel van keuzestress wanneer je moet kiezen uit je voorraad theezakjes die in allerlei kartonnen verpakkingen verspreid liggen? Daarvoor heeft Mepal een transparante theedoos ontwikkeld met 6 vakjes, hierdoor kan je gemakkelijk je favoriete thee terugvinden en pakken. Hierdoor bespaar je de moeite en ruimte in de keuken.

Verfijning in Keukenmeubilair

Naast de warmte van hout en de slimme technologie in de keuken, is er nog een opvallende trend die de keuken van 2023 definieert: verfijning in keukenmeubilair. Deze trend draait om het creëren van een luxe uitstraling in je keukenruimte. Denk aan keukenkasten en apparaten met hoogglans afwerkingen, elegante handvatten en kraanontwerpen die doet denken aan kunstwerken.

Een voorbeeld van deze trend is de opkomst van keukenkasten met ingebouwde verlichting. Deze kasten zijn niet alleen functioneel, maar ze voegen ook een vleugje elegantie toe aan je keuken. Met LED-verlichting kun je de sfeer aanpassen aan elke gelegenheid, van helder wit licht voor koken tot zachte verlichting voor een romantisch diner. Deze nieuwe benadering van keukenmeubilair biedt niet alleen esthetische voordelen maar kan ook helpen bij het creëren van een praktische en goed georganiseerde keukenruimte.

Duurzaamheid in Keukenontwerp

Duurzaamheid is een centraal thema in de interieurtrends van 2023, en de keuken is geen uitzondering. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de impact van hun keuzes op het milieu, en dit weerspiegelt zich in het keukenontwerp.

Een opvallende trend in duurzaamheid is het gebruik van gerecyclede materialen in keukenontwerpen. Denk aan werkbladen gemaakt van gerecycled glas of keukenkasten van hergebruikt hout. Deze materialen verminderen de vraag naar nieuwe grondstoffen en dragen bij aan een circulaire economie.

Daarnaast zijn er innovaties op het gebied van energie-efficiëntie. Keukenapparaten met een lager energieverbruik zijn populairder dan ooit, en er worden steeds meer zonnepanelen geïntegreerd in keukenontwerpen om de elektriciteitskosten te verlagen.

Kortom, duurzaamheid is niet alleen een trend, maar ook een levensstijl in het keukenontwerp van 2023.

Met deze toevoegingen ben je nu volledig op de hoogte van de nieuwste interieurtrends voor de keuken in 2023. Of je nu kiest voor de natuurlijke elegantie van hout, de moderne mogelijkheden van slimme technologie, de karakteristieke uitstraling van Terrazzo, de rust en organisatie van minimalisme, de verfijning in keukenmeubilair of de duurzaamheid in keukenontwerp, er zijn talloze manieren om jouw keuken te transformeren volgens de laatste trends. Heb je zelf nog ontdekkingen gedaan in het interieurlandschap van 2023? Laat het ons weten, en wie weet zie jij jouw tip terug in onze volgende blog. Wij blijven graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van interieur en design.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *