Interieurtrends van 2023


Natuurlijke materialen en duurzaamheid staan centraal in de interieurtrends van 2023. Dit jaar draait alles om het creëren van een harmonieuze en evenwichtige leefomgeving, waarbij de nadruk ligt op milieubewustzijn en persoonlijke expressie. Hier zijn enkele van de opvallende interieurtrends die 2023 kenmerken:

Duurzaamheid en milieubewustzijn:

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema in de interieurwereld. Mensen kiezen vaker voor gerecyclede materialen, hergebruikte meubels en milieuvriendelijke verf en coatings.

Groene interieurproducten, zoals planten en verticale tuinen, worden ook steeds populairder. De aandacht voor duurzaamheid gaat hand in hand met een grotere bewustwording van de impact van onze keuzes op het milieu.

Natuurlijke materialen:

Hout, bamboe, kurk en rotan zijn populaire keuzes voor meubels en decoraties. Deze natuurlijke materialen dragen bij aan een warme en uitnodigende sfeer in huis. Daarnaast geven ze een gevoel van verbondenheid met de natuur.

Interieurtrends van 2023

Natuurlijke materialen:

Hout, bamboe, kurk en rotan zijn populaire keuzes voor meubels en decoraties. Deze natuurlijke materialen dragen bij aan een warme en uitnodigende sfeer in huis. Daarnaast geven ze een gevoel van verbondenheid met de natuur.

Aardse kleuren:

De kleurpaletten voor 2023 worden gedomineerd door aardse tinten zoals diep groen, warm bruin, terracotta, en diepblauw. Deze kleuren brengen rust en evenwicht in de ruimte, en ze werken goed samen met natuurlijke materialen.

Minimalisme en eenvoud:

Minimalistische ontwerpen zijn nog steeds in de mode, maar met een twist. De focus ligt op het verwijderen van overbodige elementen en het behouden van een gevoel van rust en eenvoud. Minder is meer, en de ruimte wordt vaak ingericht met enkele opvallende stukken die de aandacht trekken.

Technologie geïntegreerd in design:

Smart home-technologie wordt naadloos geïntegreerd in het interieurontwerp. Dit betekent dat apparaten en systemen zoals slimme verlichting, thermostaten en beveiligingssystemen subtiel en stijlvol worden opgenomen in de inrichting.

Hybride en flexibele ruimtes:

Met de toename van thuiswerken en het veranderende gebruik van onze huizen, worden multifunctionele en flexibele ruimtes steeds belangrijker. Meubels en opbergoplossingen die zich aanpassen aan verschillende behoeften zijn in trek.

Textuur en stofkeuze:

Textuur speelt een belangrijke rol in het creëren van diepte en interesse in interieurs. Denk aan geweven stoffen, ruwe afwerkingen en handgemaakte textiel om een gevoel van warmte en authenticiteit toe te voegen aan de ruimte.

Kunst en persoonlijke expressie:

Kunst en persoonlijke expressie krijgen meer ruimte in interieurontwerp. Van galerijmuren tot unieke, op maat gemaakte kunstwerken, mensen willen hun persoonlijkheid en smaak tot uiting brengen in hun leefruimtes.

In 2023 draait het allemaal om een balans vinden tussen schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid. Het creëren van een leefomgeving die zowel esthetisch aantrekkelijk als milieuvriendelijk is, is de belangrijkste focus in de wereld van interieurdesign. Of je nu kiest voor een rustieke, natuurlijke uitstraling of een modernere benadering, deze trends bieden volop inspiratie voor het transformeren van je huis in een persoonlijke en duurzame oase.

Wilt u alvast bekijken wat de interieurtrends van volgend jaar gaan doen? Bekijk hier de interieurtrends van 2024.

Bekijk de laatste trends die geplaatst zijn op Instagram