Interieurtrends 2023: De opkomst van Biophilic Design

In het jaar 2023 blijft de wereld van interieurontwerp evolueren, en een opvallende trend die onze aandacht trekt, is Biophilic Design. Deze stijl, geïnspireerd door de natuur, brengt een gevoel van harmonie en rust in je leefruimte. In deze blog ontdek je hoe je Biophilic Design kunt omarmen en enkele geweldige producten om deze trend tot leven te brengen.

Voorbeeld van Biophilic Design

1. Verbinding met de Natuur: Groen in Overvloed

Bij Biophilic Design draait om het creëren van een verbinding met de natuur in je interieur. Begin met het plaatsen van planten in elke kamer van je huis. Kies voor grote kamerplanten zoals varens, monstera’s of rubberplanten om een weelderige sfeer te creëren. Een moderne plantenstandaard kan een stijlvolle aanvulling zijn op je woonkamer.

2. Natuurlijke Materialen: Hout en Steen

In 2023 zien we een opkomst van natuurlijke materialen in Biophilic Design. Houten meubels en accenten zijn een must-have. Overweeg een massief houten salontafel met een organische vorm om het natuurlijke element in je woonkamer te benadrukken. Combineer dit met stenen decoraties zoals marmeren schalen of kiezelstenen kussens om de natuurlijke harmonie te versterken.

3. Licht en Luchtig: Veel Daglicht

Biophilic Design streeft naar een lichte en luchtige sfeer. Zorg ervoor dat je je ramen niet verstopt met zware gordijnen. Ter illustratie, wanneer je deze ramen wel hebt, kan je een frisse lucht wel vergeten. Kies in plaats daarvan voor lichte, transparante raambekleding die het daglicht binnenlaat. Een set van lichte en luchtige gordijnen met een natuurlijk patroon kan je slaapkamer een rustgevende uitstraling geven.

Bekijk hier een selectie van lichte en luchtige gordijnen

Biophilic Design is niet alleen een esthetische keuze, maar ook een levensstijl die de band tussen mens en natuur versterkt. Door elementen van de natuur in je huis te introduceren, creëer je een kalmerende omgeving waarin je kunt ontspannen en opladen. Dus haal een stukje natuur in huis en omarm de Biophilic Design trend van 2023. Het is een investering in zowel de schoonheid als het welzijn van je huis.

Tot slot hebben de architecten van Orga er ook nog het een en ander over verteld, en zien zij er ook een zakelijk pluspunt in:

Biophilic design speelt in op de ingeboren behoefte van de mens om in contact te staan met de natuur. ‘Dat klinkt wat zweverig’ zal je misschien denken. Maar onderzoek toont aan dat een omgeving met biophilia aspecten stress verlaagt en zo positief werkt op de gezondheid van de gebruikers. Goed voor iedereen en ook bedrijfsmatig interessant want gezonde werknemers zijn immers productiever, met hogere winstcijfers als resultaat.

Mocht je opzoek zijn naar meer interieurtrends van 2023? Dan ben je hier op juiste adres!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *