Pinboard interieur tips en tricks

Geef jouw interieur een make-over met deze 8 handige tips en tricks! Het is jouw interieur, jouw kunstwerk maak er dus wat moois van!

Drie vuistregels

Speel met diverse hoogtes

Om een levendig arrangement te creëren, kun je variëren in hoogtes met je accessoires. Denk aan het combineren van een hoge plant, een middelgrote kaars, en een laagliggende steen. Dit principe kun je ook toepassen met items aan de muur. Hang bijvoorbeeld een fotolijst of poster op als het hoogste element en werk naar beneden met een vaas (middel) en een kaars (laag). Experimenteer met de spullen die je al hebt om te ontdekken wat mooi bij elkaar past. De salontafel, schouw, eettafel en bijzettafels zijn geschikte plekken om met verschillende hoogtes te spelen.

Combineer diverse texturen

Naast het groeperen van objecten van verschillende groottes, is het effectief om diverse materialen te combineren. Bijvoorbeeld, denk aan de kussens op de bank: als je kussens van verschillende materialen bij elkaar legt, krijgt de bank een interessantere uitstraling. Combineer bijvoorbeeld fluweel, linnen en grof gebreide kussens. De tastbare variatie in materialen zorgt voor diepte en brengt levendigheid in de ruimte.

Mix met Vormen:

Pas de regel van drie ook toe op vormen, zoals een rond object naast een rechthoekige lijst en een langwerpige kaars. Door het afwisselen van vormen worden lijnen doorbroken, wat zorgt voor een boeiende dynamiek. Het samenbrengen van verschillende vormen in fotolijsten draagt ook bij aan een gezellige sfeer in huis. Voeg bijvoorbeeld een ronde of ovale spiegel toe, en het spel van vormen is compleet.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *